Τύποι λεκτική επικοινωνία

Λεκτική επικοινωνία, με απλά λόγια, είναι η διαδικασία της επικοινωνίας με την αποστολή και λήψη μη-λεκτικά μηνύματα με χειρονομίες, γλώσσα του σώματος ή του προσώπου εκφράσεις. Η επιστημονική έρευνα σχετικά με τους τύπους και έκφραση των λεκτική επικοινωνία και τα αποτελέσματά της, εντόπισε διάφορους τύπους λεκτική τεχνικές επικοινωνίας. Ένα σημαντικό μέρος της επικοινωνίας μας είναι λεκτική. Όταν είμαστε σε συνομιλία του με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, έστω και αν εμείς επικεντρωνόμαστε στις λέξεις, τα συμπεράσματά μας, επίσης, που προέρχονται από τις κινήσεις του σώματος του ατόμου. Λεκτική επικοινωνία πιο συχνά συμβαίνει μέσω αισθητηρίων οργάνων μας - όραση, ήχος, όσφρηση, αφή ή τη γεύση. Τώρα που έχετε καταλάβει τι είναι λεκτική επικοινωνία, ας πάμε στα είδη λεκτική επικοινωνία.
Γλώσσα του σώματος και τη στάση? Η γλώσσα του σώματος ενός ατόμου μπορεί να μιλήσει έξω τόμους για το πρόσωπο. Λεκτική γλώσσα του σώματος μπορεί να βοηθήσει στη μετάδοση συναισθημάτων και επίδειξη στάση. Ακόμη και στάσεις αναφέρει το είδος του ατόμου. Στάσεις such as βραχίονα διέλευσης ή του ποδιού διέρχονται συχνά θεωρούνται αμυντικές στάσεις.
Eye βλέμμα? Ατενίζοντας μπορεί επίσης να είναι μια αποτελεσματική τεχνική λεκτική επικοινωνία. Κοιτάζοντας, κοιτάζοντας ή αναβοσβήνει θεωρούνται αποτελεσματικοί τρόποι για την αποστολή μηνυμάτων. Συνήθως χτυπητός δείχνει συναισθήματα, όπως τόκους ή εχθρότητα, ενώ μελέτες δείχνουν ότι, το ποσοστό των αυξήσεων που αναβοσβήνει όταν συναντάμε τα πράγματα που μας αρέσουν.
Εκφράσεις του προσώπου? Οι εκφράσεις του προσώπου είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του λεκτική επικοινωνία. Ακριβώς ένα χαμόγελο ή ένα συνοφρύωμα μπορεί να μιλήσει χιλιάδες λέξεις για εμάς. Εκφράσεις του προσώπου για να απεικονίσουν την ευτυχία, λύπη φόβο ή θυμό είναι ίδια σε όλο τον κόσμο και ως εκ τούτου να αποδειχθεί πολύ συμφέρουσα όταν πρόκειται για τα γλωσσικά εμπόδια. Διαβάζοντας τις εκφράσεις του προσώπου μπορεί να μας δώσει ιδέες στην σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων.
Χειρονομίες? Χειρονομίες είναι σκόπιμη κινήσεις ή τα σήματα που προέρχονται να μεταφέρω κάτι σε άλλο πρόσωπο. Οι περισσότεροι που χρησιμοποιούνται συνήθως χειρονομίες κρατούν στα χέρια και τα δάχτυλα που δείχνει στο αντικείμενο που θέλουμε, κλπ. Υπάρχουν επίσης ορισμένες χειρονομίες που αποδίδεται σε ένα συγκεκριμένο πολιτισμό ή μια κοινότητα. Διάφορες νοηματικές γλώσσες έχουν αναπτυχθεί με στόχο τη μετάδοση μηνυμάτων μέσα από τα σήματα και τις χειρονομίες.
Απτικής? Επικοινωνία με την αφή είναι μακράν η σημαντικότερη μεταξύ των διαφόρων τύπων λεκτική επικοινωνία. άγγιγμα της μητέρας, σε ένα παιδί στην παιδική ηλικία και η παιδική ηλικία θεωρείται ότι αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη του ατόμου. Αγγίξτε παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη μετάδοση συναισθημάτων, όπως την αγάπη.
Παραγλωσσολογικός? Paralinguistics είναι πράγματι φωνητική επικοινωνία, αλλά είναι διαφορετικό από το συνηθισμένο ομιλούμενη γλώσσα. Ο τόνος, πίσσα και απαλότητα / ένταση της φωνής είναι τα προεξέχοντα paralinguistics πτυχές. Μια ισχυρή τόνος δείχνει το επίπεδο εμπιστοσύνης ενός ατόμου, ενώ μια διστακτική τόνος υποδηλώνει έλλειψη εμπιστοσύνης ή έλλειψης ενδιαφέροντος.
Proxemics? Proxemics είναι το ποσό του προσωπικού χώρου που χρειαζόμαστε ή να διατηρήσουν όταν επιδίδονται σε κάθε είδους δραστηριότητα. Αυτό μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών προτύπων, εξοικείωση με το άλλο πρόσωπο και τα προσωπικά χαρακτηριστικά του ατόμου. Το ποσό του χώρου ανάμεσα σε δύο ανθρώπους στη συνομιλία πιο συχνά δείχνει εγγύτητάς τους (ή την έλλειψή της), ο ένας στον άλλο.
Χρήση λεκτική πολλάκις τη γλώσσα του σώματος αποδεικνύεται πολύ πιο αποτελεσματική από τη χρήση των λέξεων. Μπορεί να είναι εσκεμμένα ή μπορεί να είναι εν αγνοία τους, αλλά να κάνουμε χρήση διαφόρων τύπων λεκτική τεχνικών επικοινωνίας στην καθημερινή μας ζωή. Ακόμα και λίγες εβδομάδες ζωής μωρό κλαίει, η οποία είναι μια νοηματική γλώσσα μωρό, να εκφράσει την πείνα του για τη μητέρα. Λεκτική επικοινωνία είναι αρκετά αποτελεσματική, όταν πρόκειται για μεταφορά συναίσθημά σας στο άλλο πρόσωπο. Το πιο σημαντικό, την κατανόηση ακόμη και τα βασικά για τους διάφορους τύπους λεκτική επικοινωνία μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα ένα άτομο με την ερμηνεία λεκτική γλώσσα του σώματός του.