Πώς να κάνει το τσάι κομπόστ

Το κομπόστ είναι η ιδανική τροφή για τα φυτά σας, παρέχοντάς τους όχι μόνο με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα, αλλά και ωφέλιμων μικροοργανισμών που μπορούν να εξασφαλίσουν την ορθή ανάπτυξη και εξέλιξή τους. Το λίπασμα μπορεί να χαρακτηριστεί ως προϊόν της διαδικασίας ανακύκλωσης της φύσης, όπου τα οργανικά απόβλητα μετατρέπονται σε μια μορφή ιδιαίτερα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά από τη διαδικασία γνωστή ως αποσύνθεση της οργανικής. Και αν είναι κομπόστ τσαγιού, μπορεί να κάνει θαύματα για τον κήπο σας, εξασφαλίζοντας την ανάπτυξη της απαλλαγής από ασθένειες, υγιέστερα φυτά. Κάνοντας κομπόστ τσαγιού είναι αρκετά εύκολο και απλό, το λίπασμα και νερό είναι τα μόνα βασικά συστατικά της συνταγής κομπόστ τσαγιού. Πριν εξηγήσουμε πώς να κάνει το τσάι λιπάσματος, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να κάνουν λίπασμα.
Πώς να κάνει Compost
Για τη λήψη λίπασμα, θα απαιτήσει τόσο πλούσια σε άνθρακα ή καφετιά υλικά και το πράσινο ή το άζωτο πλούσια υλικά. Νεκρά ή αποξηραμένα φύλλα και άλλα μέρη φυτών, κήπος συντρίμμια, στάχτη ξύλου και θρύμματα ξύλου είναι καφετιά υλικά, ενώ το νωπό απόβλητα φυτικά, το γρασίδι, τα φύλλα και άλλα μέρη των φυτών, καθώς και φλούδες φρούτων ή απορρίμματα είναι τα παραδείγματα των πράσινων υλικών. Για να κάνετε μια ωραία λίπασμα, πρέπει να αναμείξετε δύο τμήματα της καφέ υλικό σε ένα μέρος green υλικό. Σπάστε όλα τα καφέ και τα πράσινα υλικά σε μικρότερα κομμάτια και στη συνέχεια προσθέστε λίγο χώμα στον κήπο. Τέλος, προσθέστε νερό για να κάνουν το υγρό μείγμα.
Περιστασιακά, τηρούν την προσθήκη μικρών ποσοτήτων νερού για να διατηρήσουν το κατάλληλο επίπεδο υγρασίας, αλλά μην το παρακάνετε. Επίσης, πρόσθεσε ξερά φύλλα και τα απόβλητα κουζίνας από καιρό σε καιρό. Αν διαπιστώσετε ότι το κομπόστ σας είναι που προέρχονται μια αποκρουστική μυρωδιά, στη συνέχεια προσθέστε περισσότερα ξερά φύλλα ή κάποιο από τα καφέ υλικό εξηγείται ανωτέρω. λιπασματοποίησης σας πρέπει να είναι έτοιμο μέσα σε 3 μήνες έως 1 έτος. Worm λιπασματοποίησης είναι επίσης ιδανικό για κομπόστ τσαγιού, τα οποία μπορεί να γίνει με την προσθήκη σκουλήκια for αποσύνθεση όλους τους τύπους των οργανικών αποβλήτων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χύτευσης σκουλήκι για την παραγωγή κομπόστ τσαγιού. Αλλά εάν είστε κοντοί εγκαίρως για την παραγωγή κομπόστ τσαγιού, στη συνέχεια αγοράζουν κάποια κομπόστ από την αγορά.
Πώς να κάνει το τσάι κομπόστ
Για τη λήψη λίπασμα, πάρτε ένα κουβά με κατάλληλο μέγεθος. Το μέγεθος του κάδου θα εξαρτηθεί από την απαιτούμενη ποσότητα κομπόστ τσαγιού. Αν ο κήπος σας είναι ένα μικρό, τότε ένα κουβά 5 γαλόνι θα κάνει. Τώρα γεμίσει τον κουβά με κάποια λίπασμα και στη συνέχεια προσθέτουμε νερό. Αφήστε χώρο στην κορυφή, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να ανακατεύετε το μείγμα χωρίς χυθεί το υγρό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε unsulfated μελάσσας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη των ωφέλιμων μικροοργανισμών. Αφήστε το μείγμα για τουλάχιστον 3 με 4 ημέρες. Κρατήστε τον κουβά σε ένα ζεστό μέρος, αλλά μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Επίσης, να έχετε ανακατεύοντας το μίγμα πολλές φορές την ημέρα. Χρήση βρόχινου νερού για την παραγωγή κομπόστ τσαγιού είναι πάντα καλύτερη από τη χρήση του νερού της βρύσης, το οποίο μπορεί να περιέχει πολλές χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων χλώριο.
Από την τέταρτη ή την πέμπτη ημέρα, στέλεχος το μείγμα και το λίπασμα, χρησιμοποιώντας ένα cheesecloth ή άλλο πορώδες υλικό. Τα στερεά υλικά της κομποστοποίησης θα μείνει πίσω στο πανί, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να επιστρέφονται στο σωρό λιπάσματος ή δεξαμενή σας. Διαφορετικά, μπορείτε να τους προσθέσετε στον κήπο σας. Τώρα, αραιώστε το κομπόστ τσαγιού και χρησιμοποιώντας ένα σπρέι ή ποτιστήρι, το εφαρμόσετε σε φυτά στον κήπο σας. Μπορεί να σκορπιστεί πάνω στα φύλλα, να ελέγξει την εμφάνιση του φύλλου ασθενειών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λίπασμα τσάι μία φορά κάθε δύο εβδομάδες. Να θυμάστε ότι μια καλή κομπόστ τσαγιού μυρίζει πάντα καλό και γήινα. Έτσι, αν κομπόστ τσαγιού σας μυρίζει άσχημα, τότε μην το χρησιμοποιήσετε για τα φυτά. Αντ 'αυτού, χωματερή στο σωρό λιπάσματος.
Κομπόστ τσαγιού είναι ένα υγρό λίπασμα, το οποίο απορροφάται εύκολα από τα φυτά σε σύγκριση με το στερεό λίπασμα. Η εφαρμογή της στο έδαφος βελτιώνει την ποιότητα του εδάφους, προωθώντας την ανάπτυξη των ωφέλιμων μικροοργανισμών. Και θα δείτε ένα απίστευτο αποτέλεσμα και σημαντική διαφορά στον κήπο σας με υγιεινότερα απαλλαγμένα από ασθένειες των φυτών, οικολογικότερων φύλλα, φωτεινά και όμορφα άνθη και τα μεγάλα φρούτα και λαχανικά της καλύτερης ποιότητας.