Καλλιέργεια Μπαμπού Indoors

Το μπαμπού φυτό είναι ένα είδος ξυλωδών χόρτου. Τα είδη που αναπτύσσονται σε μια σειρά των μεγεθών, από το νάνο τα γιγάντια, και ποικίλες μπαμπού περιοχές καλλιέργειας, από την παγωμένη ορεινή οικοτόπων αποπνικτικά τροπικά κλίματα. Ανάμεσα στα πολλά θαυμάσια ιδιότητες του μπαμπού, είναι ότι αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ξυλώδη φυτών στον κόσμο, και έχει την ικανότητα να αναπτύσσονται σε δύσκολες συνθήκες. Καθώς υπάρχουν πάνω από ένα 1000 γνωστά είδη από μπαμπού, κανένας σύνολο κανόνων μπορεί να εφαρμοστεί σε αυξανόμενη μπαμπού σε εσωτερικούς χώρους. Ωστόσο, αυτές είναι μερικές οδηγίες για το πώς να αναπτυχθούν φυτά εσωτερικού χώρου από μπαμπού.
Η επιλογή ενός μπαμπού: Το πρώτο βήμα για την καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους μπαμπού είναι να αποφασίσετε τι είδος μπαμπού που θέλετε να μεγαλώνει. Οι δύο καθοριστικά στοιχεία είναι το κλίμα και το μέγεθος. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα φυτό που ευδοκιμεί σε φυσική κλίμα του τόπου όπου ζείτε και επιπλέον, συνάδουν με την ορισθείσα χώρο που έχετε για αυτό. Το πιο δημοφιλές φυτό μπαμπού σήμερα είναι η τυχερή φυτό μπαμπού, με έρχεται με οδηγίες για την καλλιέργεια μπαμπού στο νερό, καθώς αυτή είναι σχεδόν όλη την φροντίδα που χρειάζεται.
Είδη πρώτης ανάγκης: Τα μπαμπού έχουν τις ίδιες απαιτήσεις όπως οι περισσότεροι οικιακά φυτά: καλά αποστραγγιζόμενο και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χώμα, επαρκή φωτισμό, επαρκή υγρασία και λιπασμάτων κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.
Πλήρωση: Μπαμπού φυτά που ονομάζεται δρομείς, έχουν τις ρίζες που εξαπλώνονται γρήγορα, και άλλοι που ονομάζεται clumpers, έχουν τις ρίζες οι οποίες σιγά-σιγά επεκτείνεται από την αρχική φύτευση. Τα φυτά εσωτερικού χώρου από μπαμπού καλύτερο που καλλιεργούνται σε δοχεία που μπορούν να φιλοξενήσουν τα φυτά καθώς αναπτύσσονται γρήγορα. Το ιδανικό μέγεθος του ποτ είναι ένα που έχει περίπου δύο ίντσες ή περισσότερο διάστημα μεταξύ της άκρης της σφαίρας ρίζας και από την πλευρά του εμπορευματοκιβωτίου. Αν φυτό εσωτερικού χώρου από μπαμπού σας είναι ένα δρομέα με ρίζωμα ρίζες που αυξάνονται με πιο οριζόντιο τρόπο, χρησιμοποιήστε ένα ευρύ, μπανιέρα-όπως δοχείο. Ωστόσο, ένα ψηλό, βαθύ δοχείο θα λειτουργούσε καλύτερα για φυτά εσωτερικού χώρου μπαμπού με συσσωμάτωση ριζικό σύστημα. Όπως είναι προφανές, μεγάλη φυτά εσωτερικού χώρου από μπαμπού ανάγκη ογκώδη δοχεία.
All μπαμπού φυτά, μετά από μια στιγμή, η εξάπλωση μέσα στο δοχείο και να γίνουν τελικά pot-δεσμεύεται. Έτσι, χρειάζονται όλες τις περιοδικές κλάδεμα, ορισμένα (όπως το μπαμπού φυτά με ριζώματα ρίζες) πιο συχνά από τους άλλους. Όταν θα διαπιστώσετε ότι το pot κατατίθεται ρίζα και ρίζωμα, είναι καιρός να το μετακινήσετε, είτε σε ένα μεγαλύτερο δοχείο, ή να αφαιρέσετε κάποιες από τις ρίζες (περίπου το ένα τρίτο του συνόλου) και τοποθετήστε το πίσω στην ίδια κατσαρόλα μαζί με τα φρέσκα εδάφους. Καλλιέργεια μπαμπού από τα μοσχεύματα είναι η συνήθης τρόπος για την αύξηση του πληθυσμού εσωτερικούς σας από μπαμπού.
Έδαφος: Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος ενός μπαμπού φυτό καλλιεργείται σε δεν είναι κορεσμένες, ή πάνω από νερό. Εάν το έδαφος είναι κορεσμένο, δεν θα υπάρχει οξυγόνο, γεγονός που θα προκαλέσει τις ρίζες να σαπίσουν. Το φυτό θα πρέπει να είναι περιοδική τρέφονται με υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο, χαμηλή λιπασμάτων ποτάσας, δηλαδή υδατοδιαλυτές 30-10-10. Παρ 'όλα αυτά, κάθε ισορροπημένη NPK βραδείας αποδέσμευσης Διάλυμα λιπάσματος θα είναι αρκετό.
Περιβάλλον: Ενώ η αυξανόμενη μπαμπού σε κλειστούς χώρους, θα πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας να της παράσχει ένα κλίμα παρόμοιο με φυσικό του περιβάλλον, δηλαδή τροπικών ή εύκρατων. Οι Συγκρατημένα μπαμπού εκτίθενται σε ένα κρύο ληθάργου στην άγρια ​​φύση. Όταν δεν έχουν την ίδια εσωτερικούς χώρους, συχνά οδηγεί σε πτώση των φύλλων. Αυτό σημαίνει ότι το φυτό είναι ανάπαυση, και θα καταναλώνουν λιγότερο νερό και κάτω φωτοσύνθεση. Τροπική μπαμπού προσαρμοστούν πιο εύκολα σε εσωτερικούς χώρους. Χρειάζονται συνεπείς θερμοκρασίες και την υγρασία, και θα πρέπει να αναπτυχθούν σε εσωτερικούς χώρους. Ένας εμπειρικός κανόνας για να ακολουθήσει είναι: όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα, το φωτεινότερο το φως πρέπει να είναι. Αν είναι η υγρασία που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε, τοποθετήστε τις γλάστρες σε ένα ρηχό δοχείο με βότσαλα και λίγο νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα.
Φροντίδα: Η φροντίδα για ένα μπαμπού που σημαίνει ότι κλάδεμα σε τακτική βάση. Ένας ψηλός φυτό μπαμπού θα χρειαστεί τακτική αραίωμα και το κλάδεμα, κόβοντας τα ανεπιθύμητα ή μαραμένα στελέχη στο επίπεδο του εδάφους. Αν θέλετε να ελέγχετε το ύψος του στελέχους μπαμπού, κόβουμε στη θέση επί του στελέχους, πάνω ακριβώς από ένα υποκατάστημα. Για αισθητικούς λόγους, είναι σκόπιμο να διατηρηθεί η χαμηλότερη τμήματα των μίσχων γυμνά, κόβοντας τα κλαδιά. Υδρονέφωσης τα φυτά είναι μια άλλη καλή πρακτική, που βοηθά με την υγρασία και μειώνει οικισμούς σκόνη.
Φυτά εσωτερικού χώρου από μπαμπού μπορεί να προσθέσει πολλά αισθητική αξία σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Καλλιέργεια εσωτερικό μπαμπού μπορεί να είναι αρκετά εύκολο, καθώς έρχονται σε μια ευρεία ποικιλία των μεγεθών και να αναπτυχθούν στην ευρέως ποικιλόμορφη κλίματα. Έτσι μπορεί κανείς να μπορεί να πάρει ένα μέγεθος που θέλετε, καθώς και ένα είδος που θα ανθίσει σε δεδομένο περιβάλλον.